Pilot Books - Lasa-ti mintea sa alerge (autor Deena Kastor)
Descriere
Cum mi-am pregătit calea spre victorie
Titlu original: Let your mind run
Traducător: Mihaela Sofonea
Ediție: paperback, I 2021
Număr de pagini: 352
Format: 13 x 20 cm
ISBN: 978-606-95020-3-7
În Lasă-ți mintea să alerge, Deena Kastor dezvăluie cum a reușit să încorporeze beneficiile psihologiei pozitive în antrenamentul ei de bază, reușind să se așeze pe traiectoria de câștigătoare a curselor de alergare. Adunând laolaltă introspecții personale cu cercetări asupra creierului uman, această carte va atrage și va motiva atleți și alergători hotărâți, antrenori dedicați, dar și pe oricine interesat să își depășească limitele.
Lasă-ți mintea să alerge este o privire fascinantă în interiorul minții unei atlete, o poveste minunată despre succes și, mai ales, despre cum cultivarea unei atitudini pozitive, cu pași mici, poate să ne dezvolte și o latură competititvă.
Cartea se încheie cu un capitol, supranumit Ghidul optimistului, și prezintă șapte strategii de gândire pozitivă care pot fi aplicate fie în sport, fie în afara lui, pentru a vă îmbunătăți sănătatea sau doar să vă bucurați mai mult de viață. Exercițiile conținute contribuie la dezvăluirea straturilor ascunse ale negativității care vă împiedică sau vă apasă, trezind optimismul, bucuria și încrederea – ingredientele unei vieți împlinite și de succes.
Lasă-ți mintea să alerge ne oferă privilegiul de a observa cum mintea devine cucerirea cea mai de preț a Deenei Kastor în cariera ei de atletă. Ocazia de a mă antrena cu Deena la Mammoth Lakes a fost una din marile mele bucurii în carieră și șansa de a deveni atletul care sunt astăzi. Vă invit să explorați această carte și să aruncați o privire în viața mentorului meu cel mai prețios.
Alexi Pappas, sportiv olimpic, scriitor și autor de filme
În Lasă-ți mintea să alerge, Deena Kastor surprinde esența relației dintre viață și alergare, oferindu-ne acces la strategiile ei mentale și la acel joie de vivre care stă la baza viziunii ei. Cartea ei este mai mult decât un volum de memorii – este un dar făcut celor care caută să găsească un echilibru și un ritm sănătos, atât în viață cât și în sport.
Joan Benoit Samuelson, maratonistă, medaliată cu aur la Olimpiada de la Los Angeles
În povestea Deenei Kastor am recunoscut motivele pentru care și mie îmi place să alerg, dorind mereu să ating limite noi. Este esențial ca optimismul să ne domine modul de a gândi și de a învăța. Cartea se adresează tuturor celor care se află în căutarea unui echilibru și a unui ritm sănătos în viață și sport.
Constantina Diță, maratonistă, medaliată cu aur la Olimpiada de la Beijing
Cartea Deenei Kastor arată cât de importantă este pregătirea mentală, rolul unei gândiri pozitive, rolul conștientizării acesteia, precum și rolul antrenorului în procesul de antrenament. Una dintre cele mai frumoase lecții din carte mi se pare cea a raportului dintre succes și excelență, unde excelența înseamnă valori și modul în care ele îți ghidează viața, iar succesul se măsoară în "a avea", respectiv bani, premii, statut; în acest sens, un sportiv ar trebui să urmărească excelența, iar succesul va veni automat. O lecție care se aplică, precum multe alte lecții din alergare, și în viață.
Oana Solomon, co-organizator al Semimaraton Gerar
În adolescență, Deena Kastor a fost o adevărată stea în ascensiune la proba de alergare pe distanțe lungi. După terminarea colegiului, factori care țineau de epuizare și suprasolicitare i-au întrerupt cariera promițătoare. La limita abandonului, Deena s-a hotărât să se înscrie în tabăra de antrenament din Alamosa, Colorado, a legendarului antrenor, Joe Vigil. În cele din urmă, prin abordarea unui nou mod de gândire pozitivă, tolerant, deschis și plin de bucurie, alături de efort și disciplină, a reușit să cucerească, pas cu pas, cele mai înalte culmi ale acestui sport.
Deena Kastor (n.1973) a reușit un număr impresionant de recorduri, atât la distanțe de 5000 de metri, cât și la maraton, obținând Medalia de Bronz la Jocurile Olimpice de la Atena în 2004, prima medalie olimpică americană la această probă, după 20 de ani. Este deținătoarea de opt ori a titlului de campioană națională la cross country. Recordul ei de două ore și 19 minute la proba de maraton feminin din Statele Unite încă nu a fost depășit.
Michelle Hamilton este jurnalist pe teme de sănătate, fitness și dezvoltare personală. Lucrările ei au apărut în The New York Times, Runner’s World, Outside, Bicycling, Women’s Health, espnW și San Francisco.
Caracteristici
Recenzii
Nu au fost găsite recenzii