Ai spune că vom face un articol despre încă un brand de nutriție sportivă. Dar ne place să credem că facem educație sportivă, pe toate planurile.
Ce este brandul Maurten? Ce produse să folosești de la ei? Ce este hidrogelul?
Toate aceste întrebări au răspunsuri simple. Și le vei găsi în articolul următor.
Produsele Maurten sunt familiare sportivilor care îi urmăresc pe Eliud Kipchoge, Flora Duffy, Mo Farah sau Molly Seidel, pentru că ei folosesc energia Maurten pentru antrenamentele și cursele de stabilire a recordurilor mondiale.
Brandul Maurten a schimbat percepția despre nutriția sportivă, atunci când au introdus hidrogelul.
Gelurile, drink mix-urile și, mai nou, batoanele lor sunt bazate pe ingrediente naturale, fără arome artificiale, nu au coloranți sau conservanți adăugați. Nimic mai mult, nimic mai puțin, decât esențialul.
În 2015, cei de la Maurten au găsit o modalitate de a încapsula o cantitate mai mare de carbohidrați în hidrogel. Ce înseamnă asta?
Că vei beneficia de mai multă energie, dar fără probleme de digestie.
Poate că, atunci când te antrenezi 10 km nu ai nevoie de aceste informații, dar dacă alergi distanțe pe care le parcurgi în câteva ore, știi deja că stomacul tău nu ține pasul cu ritmul antrenamentului tău.
Iar, dacă ești începător, suntem 100% siguri că aceste informații te vor ajuta, pentru a te alimenta eficient, corect și sănătos.
Gelul energizant Maurten
Cu toții știm că, în timpul unei curse sau unui antrenamente, avem nevoie de carbohidrați. Dar toate acele calorii ingerate vin cu un cost.
Cu cât este mai mare efortul, cu atât ai nevoie de mai mult flux de sânge în organism, pentru a susține acest efort.
Dar, acest proces deviază fluxul de sânge din intestin, prin urmare încetinește sau inhibă digestia corectă.
Pe scurt, prea multe calorii sau caloriile de slabă calitate, pot îngreuna momentul tău de personal best.
Dar aici câștigă Maurten, prin tehnologia hidrogelului.
Gelul energizant Maurten permite transportul mai ușor al carbohidraților prin stomac până în intestin, unde carbohidrații sunt absorbiți.
Gelurile energizante Maurten sunt construite din combinația a două ingrediente naturale:
Alginat – extras din pereții celulari ai algelor brune
Pectina – găsită în mere, lămâi, morcovi sau roșii
Aceste două fibre alimentare sunt folosite de zeci de ani în industria alimentară.
Dar, combinate în condițiile potrivite, ele formează un hidrogel sensibil la pH.
Deși gelurile Maurten au consisteța unui gel cu aloe vera, gustul este foarte minimalist, cu foarte puțină aromă dulceagă și nu necesită să bei apă după consum.
Ceea ce le face destul de ușor de consumat.
Gelurile cu cofeină îți lasă un gust de cafea, după consum. Este normal. Nu poți ”bea” 100 mg de cafea într-un pachet de 40g, fără un gust persistent.
Vrei cofeină? Trebuie să sacrifici ceva pentru a o obține.
MAURTEN – GEL ENERGIZANT 100
Acest gel conține 25 g de energie stocată sub formă de carbohidrați, nu conține coloranți, conservanți sau arome artificiale.
MAURTEN – GEL ENERGIZANT 100 CAF 100
Fiecare plic conține 100 mg cafeină și 25 g carbohidrați, fără coloranți, conservanți și arome.
Noul baton Maurten Solid 225
Batonul Maurten Solid 225 nu este un înlocuitor al hidrogelurilor, ci o completare a acestora.
Batonul poate fi consumat fie înainte, în timpul sau după cursă, pentru că funcționează ca o masă alternativă.
Este un amestec de ovăz, orez și zahăr și oferă o cantitate uriașă de carbohidrați într-o formă ușor de mestecat.
Conținutul de sare este un avantaj pentru înlocuirea sodiului pierdut în timpul sesiunilor lungi de efort, fie la alergare sau bicicletă.
Desigur, în timpul curselor de mare intensitate, gelurile și băuturile energizante rămân cea mai bună variantă, pentru că sunt mai ușor de consumar. Dar, dacă simți nevoia să consumi ceva solid, noul baton Maurten Solid 225 este o alegere perfectă.
Maurten spune că Solid 225 se deosebește ca un produs axat pe performanță, mai degrabă decât un snack bar. O modalitate prin care se realizează acest lucru este menținerea conținutului de fibre scăzut, ceea ce ar trebui să reducă riscul de deranj gastro-intestinal în timpul unei curse.
Fiecare baton de 60 g conține 225 de calorii, în jur de 44 g de carbohidrați, dintre care 18-20 g sunt zaharuri, cu doar 2-3 g de proteine, 3,6 g de grăsimi și 1.8 g fibre.
Băuturile energizante Maurten
Conținutul unui plic se amestecă cu apă, pentru a obține o porție bună de energie.
Băutura se transformă instantaneu în hidrogel în aciditatea stomacului, încapsulând carbohidrații.
Hidrogelul permite apoi transportul, fără probleme, a băuturii prin stomac până în intestin, unde sunt absorbite apa, sarea și carbohidrații.
Dacă ai ajuns până la finalul acestui articol, înseamnă că ești interesat de cum ai putea să îți îmbunătățești nutriția sportivă.
Cei de la Maurten au un ghid al nutriției, în funcție de sportul preferat și distanța parcursă. Pentru alergare sau bicicletă.
Găsești GHIDUL AICI.
Interesant articol ,în mare parte cunoșteam despre ce este vorba .Consum aceste produse de 4,5 ani ,le-am procurat din Germania la indemnul unui vânzător dintr-un magazin specializat… care culmea era un mare sportiv …..ajuns spre finalul carierei ….
Recomand cu toată încrederea gelurile și produsele care se fac cu apa ,pe care eu le consum înainte de cursa iar gelurile la fiecare 30,40 min pe parcursul concursului de Maraton….
O încercare nu e o mare pierdere,insa eu va pot garanta ca o sa va placa…..