Să aveți o primăvară frumoasă, ladies!

Ne bucurăm să vedem din ce în ce mai multe femei care fac sport. Mai ales de performanță.

Dacă acum câteva zeci de ani femeile nu erau lăsate să aibă acces la evenimentele sportive și erau exclusive pentru bărbați, astăzi vorbim despre tot mai multe femei care, de cele mai multe ori, se întrec cu bărbații.

Sportul poate fi extrem de puternic pentru fete, ajutându-le să-și construiască încrederea în sine.

Felicitări, fetelor!

Asta se datorează doar vouă, pentru că sunteți puternice și, de fiecare dată, ați demonstrat că linia de start este pentru ambele sexe.


Faptul că sportul este, încă, o lume dominată de bărbați, face mai evidentă puterea femeilor din industrie. Sporturile de astăzi sunt presărate cu sportive care se bucură de titlul de „prima femeie” în multe domenii.

Viitorul este unul luminos și interesant pentru sportivii de sex feminin, iar lumea așteaptă cu nerăbdare.

Cât de puternică ești și când te-ai simțit indestructibilă?

Ambasadoarele noastre ne-au răspuns când au avut momentele cele mai intense în sport.

Pe cât de diferite sunt ele, pe atât de diferite le sunt emoțiile și trăirile, iar asta trebuie doar să te încurajeze să faci ceea ce îți dorești, sigur îți va ieși al naibii de bine!


Onessa Csender

”3, 2, 1 … staaaart !  Atunci sunt puternică! Mă aflu acolo, împreună cu o mână de fete și o gașcă mare de baieti și voi trage de mine cât pot de mult să ajung la finish mai repede.

Acele minute inainte de start sunt uneori mai intense și de foarte multe ori, în acele secunde, mă simt cea mai puternică fată.

Sunt puternică și când ies din casă la 7 dimineața să alerg sau să pedalez, pentru că motivația vine doar din interior.

Cea mai puternică m-am simțit când am urcat pe Mont Blanc, încă simt golul în stomac pe care îl aveam în dimineața când am plecat la drum și miile de gânduri de cât de greu o să fie.

Și cumva, pentru că m-am simțit foarte rău la 4400 m, atât de aproape de vârf și simțeam că fiecare pas e un chin și că nu voi ajunge sus a amplificat sentimentul de Da, am reușit! Și când eram sus, acolo la 4810m mă simțeam cea mai puternică fată!

….

Sportul are acest avantaj major, să ne facă încrezători în forțele noastre, să devenim puternici atât fizic, dar mai ales psihic. Să realizăm că putem mai mult.

Cred cu tărie că o femeie activă, motivată, fie în viața profesională sau personală își găsește puterea în foarte multe și diferite momente prin care trece. 

To be strong it`s a state of mind!


Ioana Molnar

”De obicei asociez ideea de mă simți puternică cu o reușită, cu ceva ce am terminat și pot să bifez ca un succes.

Dar sportul m-a învățat să mă simt mai puternică la linia de start decât la linia de finish! Momentele acelea dinainte de a lua startul într-o nouă aventură sau provocare sunt pline de anticipație și nerăbdare.

Mă simt, de cele mai multe ori, undeva între teamă și încântare. Este ca și cum mă aștept să încep o bătălie, dar la care în același timp va cânta artistul meu preferat!

Și un concurs este o bătălie: o luptă cu mine însămi, cu limitele mele, și uneori chiar cu alți competitori. Dar este și o mare bucurie și o descătușare de energie, să fiu la un concurs pentru care m-am antrenat luni de zile și sute sau mii de ore.

În momentele acelea dinainte de a auzi pistolul de start, când îmi simt fiecare bătaie a inimii și fiecare fibră din corp cum trepidează, atunci mă simt cea mai puternică!”


Iulia Găinariu

”Sportul este mai mult decât un stil de viață. A practica sport te educă și te pregătește pentru cele mai neplăcute situații pe care le poți întâmpina în viața de zi cu zi.

Atunci când ești într-o competiție sportivă poți trece de la furie la extaz; de la fericire la tristețe; de la succes la dezolanță; și totul se întâmplă atât de rapid, încât înveți fără să îți propui să îți gestionezi sentimentele mai eficient și să devii mai răbdătoare.

Și uite așa ai învățat să fii răbdătoare, vigilentă, atentă, motivată, ambițioasă, luptătoare și să nu renunți la ceea ce știi că ții se cuvine. Ai fost crescută și învățată să devii o campioană.

Așadar…ai fost antrenată să fii o femeie puternică. Este nevoie de asta, atunci când ești într-o lume unde femeile se luptă pe același traseu precum bărbații, indiferent de sportul pe care îl practică.

Este imposibil să nu te simți puternică atunci când ai reușit să termini un maraton.

Gândeste-te la miile de oameni care și-ar dori această performanță și nu reușesc din diferite cauze; dar lipsa psihicului este piesa de puzzle lipsă în majoritatea cazurilor.

Femeile care vin din sport sunt antrenate nu pentru performanță sportivă, ci pentru performanța psihică! Acestea sunt antrenate să obțină succes sub orice formă consideră ele a fi succesul!


Antoanela Manac

”Este dificil să te simți puternică atunci când așteptările de la femei sunt aproape la fel de mari ca cele pe care le avem de la bărbați.

Concurăm, întotdeauna, pe același teren, în viața personală sau profesională, iar efortul nostru nu este luat în considerare, dacă unui bărbat îi vine ușor să facă același lucru pe care trebuie și noi să-l facem.

Așa este când ajungi la startul unei curse de triatlon și trebuie să parcurgi aceeași distanță pe care o are de parcurs și sportivul de pe primul loc.

Efortul nostru este măsurat în mod egal, fără să ținem cont de diferențele de forță, putere și condiție sportivă dintre femei și bărbați.

Trecând peste asta, fiecare linie de start și fiecare rezultat îmi amplifică curajul de care am nevoie pentru a face performanță.

La ultima cursă, prima din acest sezon, la Cupa Continentală din India, Chennai mi-am descoperit latura cea mai curajoasă de până acum.

În primul rând, ca sportiv profesionist, îți faci strategia de cursă cu câteva zile înainte. Știi cum vei aborda cursa, km cu km. Atunci când cursa se transformă într-un duatlon, iar proba ta preferată – înotul – se schimbă cu alergare, este și mai dificil să recuperezi din avansul pe care știai că îl vei avea.

Eu sunt înotătoare, a fost un efort să-mi regândesc cursa pentru cei 5 km de alergare în plus care au fost anunțați cu doar 30 de minute înainte de start.

Dar forța interioară și cea psihică există și m-au ajutat să îmi depășesc limitele pe care știam că le voi avea în fața celorlalte concurente.

Pe ultimii 10 km și ultima etapă din cursă am descoperit cât de puternică sunt, atunci când trebuie să dau totul. Am fost într-un pluton de 4 fete, cam 6 km. Pe ultimii 4 km, am încercat să mă detașez de celelalte fete și să pornesc înspre locul II. Locul I era detașat de noi și știam că nu o voi putea ajunge.

Am plecat din pluton doar eu și încă o concurentă, care putea ține ritmul meu, deja crescut și puțin peste nivelul meu de confort și siguranță.

În ultimul km, știam că acesta este punctul în care pot da totul din mine. Și am plecat în sprintul către final, un fel de totul sau nimic.

Atunci când îți sunt în joc puncte importante pentru JO din acest an, puncte importante pentru cariera pe care o clădești de câțiva ani cu muncă, perseverență, sacrificiu și mult efort, trebuie să dai totul, să îți depășești limitele și să fii învingătoare.”


Ție nu îți lipsește nimic pentru a fi puternică, pentru a avea încredere în forțele tale, indiferent de părerile celor din jur.

Be a lady, they said 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here